Výtvarka na výletě - tentokrát za poznáním do Chotýčan Zobrazit fotogalerii
8. října 2023 Postřehy dobrovolníků

Výtvarka na výletě - tentokrát za poznáním do Chotýčan

Dobrovolnice Zdeňka s Andrejkou využily volného dne a na svátek svatého Václava vyrazily s dětmi z výtvarného kroužku na výlet za zábavou i poznáním, tentokrát na naučnou stezku do Chotýčan. O akci referuje náš reportér Fíla, jeden ze členů kroužku. Děkujeme!

Dne 28. 9. 2023 náš výtvarný kroužek navštívil Chotýčany.

Z nádraží jsme se vydali po žluté stezce, která se nám ztratila a dostali jsme se tak na slepou cestu nevedoucí k Chotýčanské naučné stezce, která byla cílem naší výpravy. Vydali jsme se tedy zpět, tentokrát tou správnou cestou, která vedla na stezku. Malá chybička se vloudila, avšak výlet to nijak nepokazilo. Na stezce jsme našli několik zajímavých stanovišť se spoustou informací o zvířatech a rostlinách. Hromada poutavých informací pro malé i velké. Dozvěděli jsme se leccos o včelách, českém ptactvu a také jsme si zahráli zvířecí piškvorky.

Chotýčanská stezka je klidným místem s rozsáhlou biosférou. Děti si tento výlet obzvlášť užily, hlavně když jsme našli přírodní houpačku. Chotýčanská stezka je skvělá volba pro rodinný výlet a věřte, že se bude bavit celá rodina. To Vám doporučuje Fíla z kroužku.

Stezka je dlouhá tři a půl kilometru, zabrala nám pět hodin s delšími přestávkami.

K obědu jsme měli řízky od Zdeňky; jako každý správný Čech na výletě. Jako dezert jsme si dali perníkovou buchtu od Dáši, která všem moc chutnala. Na konci tohoto Chotýčanského dobrodružství jsme šli na hřiště, kde se všichni do libosti vyřádili.

Počasí nám náramně vyšlo a dobrá nálada rozhodně nechyběla.

                                                                                                          Filip

I ostatním dětem se výlet líbil:

 

 „Líbilo se mi tam. Bylo hezké, jak jsme se z rozhledny mohly rozhlídnout všude. A nelíbilo se mi, že jsem spadla a odřela si koleno.“

Esterka

„Mně se líbilo, jak nám Esterka četla informativní ceduli o včelách. Byla to hodně naučné. Líbila se mi rozhledna a houpačky.“

Vaneska

„Bylo to dobré. Nejlepší byl medvěd (dřevěný).“

Katy

„Líbilo se mi všechno. Nejvíc se mi líbilo, jak jsme šli tunelem pod tratí a houpačky.“

Martínek

„Bylo to super, bylo to moc krásný, hlavně houpačky, pexeso. Moc mi chutnal oběd.“

Dáda

,,Poklidné místo s rozmanitými druhy rostlin a stromů, vhodné místo na sobotní výlet. Doporučuji.“

Filip

Dagmar Langerová

koordinátorka dobrovolníků
Tel.: 731 604 163 E-mail: Z8twRb2dWgto8~l7VX~nT678T-uk87j7T-M